Velkommen til AKIO

AKIO, Aktive Kunstnere I Odsherred, er navnet på en af Vestsjællands største kunstforeninger med over 90 medlemmer. Til daglig har AKIO mødested på Banen, Jernbanevej 6 i Nykøbing Sj., hvor medlemmer har mulighed for at mødes og dele socialt og fagligt samvær.
AKIO´s formål er, at være et levende værksted med og for skabende processer, udstillinger, foredrag, debat og inspiration som væsentlige aktiviteter.

0 6

Historien

Den 22. januar 2007 blev AKIO stiftet. En gruppe kunstnere havde gennem flere år gået på malerkursus hos Morten Buch Petersen.

Som tiden gik blev gruppen efterhånden interesseret i at udstille deres kunst. Derved opstod ideen til i fællesskab at lave en udstilling og høre andres mening om deres kunst.

Gruppens første udstilling fandt sted på Grundtvigskolen. Dette blev grundlaget for AKIO´s stiftende generalforsamling, som fandt sted på Café PS i Nykøbing Sj.

De grundlæggende værdier og motivation for at skabe et kunstnerisk fællesskab var, at udbrede interessen for kunst blandt Odsherreds borgere samt at udbrede kendskab og forståelse for Odsherreds egen kultur.

AKIO i dag

Siden 2007 er antallet af medlemmer steget i takt med øgede aktiviteter. Den største og mest succesfulde event er årets sommerudstilling, hvor mere end 60 kunstnere, udstiller fra starten af juni til slutningen af august. Udstillingen får typisk mere end 7000 besøgende og finder igen i år sted i Den Grå Hal på Korvetvej ved havnen i Nykøbing Sj.

Akio´s logo tager udgangspunkt i en cirkel med maleriske farver. Om cirklen er der gennem tiderne skrevet og forbundet mange traditioner. Den er et gammelt og vigtigt symbol for det absolutte det evige og grænseløse, en sluttet ring.

Cirklen kan også betragtes som et symbol på det abstrakte grænseløse og maleriske rum – idet cirklen i virkeligheden er grænseløs for dens omkreds er evig og uendelig.

Cirklen har ingen begyndelse og ingen slutning, det kan symbolisere energi, klarhed, udvikling og livsglæde. Det er symboler som passer godt til AKIO.

icon G S.2

Din kunst bliver set, og du bliver set

icon G S.1

Det kan være alt mellem himmel og jord

icon G S.3

Få gang i din kunstnerkarriere hurtigst

icon G S.4

Kom med på udstillinger arrangeret af AKIO

Scroll to Top