kunstner præsentation

Lilian Andersen

Mit navn er Lilian Andersen,  og jeg har boet   i Høve  siden  1996.

Før jeg flyttede  til Odsherred, boede jeg i Roskilde i mange å. Her  startede jeg i 70erne  med kurser i  akvarelmaling  hos kunstmaler og billedhugger Carsten Dinnsen samt Ruth Liljegren.

Siden jeg flyttede i Odsherred har jeg gået på  forskellige kurser i akrylmaling  bl.a. hos Mortn Buch Petersen samt Susanne Mainsøe.  Jeg har også været på et 14 dages højskoleophold på Helnæs, hvor jeg gik til  undervisning  hos de to kendte russiske kunstmalere  Peter Reichet og  Alexander Thieme.

Inspirationen til mine malerier får jeg fra de utrolig smukke   landskaber i både i Norge,  Skotland, Orkney og Shetlandsøerne samt Irland,   hvor jeg har  tilbragt  mange dejlige ferier.

Jeg har været medlem af AKIO siden starten og  har bl.a. udstillet  i Den Grå hal, Nyk., Vig Forsamlingshus, Cafeen i Ordrup, Hotel Højby Sø samt Levins Hus i Fåborg m.fl.

Udover at male har jeg også en stor interesse i  vævning og har lavet et utal af håndvævede ting, bl.a. viskestykker, gæstehåndklæder,  karklude, løbere, duge m.m.

Scroll to Top